lauantai 16. marraskuuta 2013

Lihasten testaus

Nuorena sitä on notkea ja kestävä kuin pajunvitsa.  Vanhempana kuin puukapula.  Mitä vanhemmaksi tulee, sitä tärkeämmäksi tulee lihasten kunto.  Hyvät lihakset auttavat luustoa selviytymään kehon kannattelusta.
 
Testaamalla lihaksia pystyy  selvittämään mitkä lihaksista tarvitsevat harjoitusta.  Kaikille lihaksille harjoitus on hyväksi, mutta erityisesti selkä-ja vatsalihakset ovat tärkeitä.  Yksinkertaisilla testeillä pääsee alkuun.  Staattiset liikkeet, lihasten pito jännityksessä ovat hyviä.
 
Selkälihaksia voi testata laskeutumalla mahalleen kädet kylkiä vasten.  Nostamalla jalat ja ylävartalo yhtäaikaa  ilmaan aikaa katsoen.  Alle 30 s on heikko tulos.  3 minuuttia tai enemmän on erinomainen tulos.
 
Vatsalihaksia voi testata monella tavalla.  Nelinkontin vatsaa jännittämällä ja siinäkin aikaa ottaen.  samoin kuin selkälihaksissa 0-3 min.
 
Hoover-testi on raskaampi.  Kyynärpäät ja varpaat lattiassa, selkä kattoa kohden, vatsa jännitettynä.   Minuutti tässä asennossa on jo aika hyvä tulos.  Olen sitä kokeillut monta kertaa.  Helpommaksi asennon voi tehdä polvet lattiassa.
 
Kaikenlaiset testit ja kokeilut voivat innostaa edes yhden kerran liikkumaan.  Ainakin minulla on toisinaan itseni motivointi ongelmia.
 
Välillä tuntee itsensä jyrmyniskaiseksi sonniksi. 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...