lauantai 26. lokakuuta 2013

Saunomaan

Lauantai on perinteisesti suomalaisten saunapäivä.  Moni kyllä saunoo muinakin päivinä tai joka päivä.  Liikunnan jälkeen kaipaa vähintään kuumaa suihkua.  Saunominen tuntuu paremmalta.  Saunassa voi rentouttaa ja venytellä kipeitä lihaksia.  Saunassa nykyään joogataankin.  Sitä en ole harrastanut, mutta venyttelen kyllä.
 
En kaipaa saunaan mitään lisukkeita.  Minulle riittää ihan hyvin hyvät löylyt antava kiuas ja lauteet.  Hyvä ilmanvaihto on myös mukava juttu, on parempi hengittää.  Sähkösaunassa on välillä tukalaa jos kosteutta ei ole.  Puilla lämmitettävässä saunassa saa parhaat löylyt.  Savusaunassa en ole koskaan ollut.   Sitä kyllä kehutaan. 
 
Mustat suuret kiukaat ovat vaihtuneet pienempiin ja saunoja sisustetaankin eri väreillä.  Saunoihin tuodaan tuoksuja, makuualustoja, peflettejä ja musiikkia.  En viihdy löylyssä niin kauan, että tarvitsisin siellä viihdykkeitä.   Jäähdyttely välillä tekee olon paremmaksi.  Onnellisia ovat he joilla on uimapaikka vieressä.  Kaikenlaiset kylpypaljut saa jäädä minulta kokematta, en ole niiden kannattaja.
 

Kaivovesi antaa hiuksiin parhaan tunnun.  Mitään hoitoaineita ei tarvitse laittaa.  Tämäkin on katoavaa kansanperinnettä.   Puhtaalla iholla elämä on kuin silkkiä vaan.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Kevät kutsuu liikkumaan

Mikä sen mukavampaa aikaa liikkua ulkona, kuin kevät.  Ei ole hyttysiä, liikaa lämpöä ja lumet ovat sulaneet.  Katupölyt voivat hiukan hait...