tiistai 13. elokuuta 2013

Valikoiva ruokavalio

Kokeilen pienimuotoisesti valikoivia ruokavalioita.  Ensimmäisenä kokeilin viikon syödä kuin semi-vegetaristi.  Kalaa ja kasviksia.  Ihan hyvällä menestyksellä.  Nimitin sen kyllä lihattomaksi viikoksi.  Kaikkea muuta söin, paitsi en lihaa.  Kasviksia kului enemmän.  Kasviskiusaus maistui ihan kohtuulliselta, samoin mozzarellapizza.  Luin tästä ruokavaliosta  myös nimen fleksaus.  Nimiä löytyy monenlaisia, ei niistä sen enempää.
 
Viikko on sopivan lyhyt aika kokeiluun.  Seuraava viikko tulee olemaan suklaaton viikko.  Siinä ei varmaan tule olemaan mitään ongelmaa.  Makeaa kun on niin monenlaista.  Suunnitelmissa on maidoton viikkokin.  Se tulee olemaan hankalaa.  Maitoa kun tungetaan joka tuotteeseen eri nimillä. Haastavaa on tosissaan sellaisilla, jotka eivät voi käyttää maitotuotteita. Maitoa ihan maitona en juuri juo.  Hapanmaitotuotteet ovat minun juttuni.  Kaikenlaiset jogurtit ja rahkat ovat herkullisia.  Piimää juon ruuan kanssa.  Niiden tilalle täytyy valikoida jotain muuta.
 
Kehittelyä viikon pois jätettäväksi ruoka-aineeksi voi jatkaa omien väärien ruokatottumusten mukaan.  Minäkin voisin jättää viikoksi pois esimerkiksi pullat, karkit, makkaran ja monta muuta herkkua.  Se ei kirpaise niin pahasti kun sen tekee yksi kerrallaan.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...