keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Pyöräily tavaksi

Polkupyöräily on hieno harrastus.  Vastatuuli ei ole hienoa.  Totuus on, että Porissa tuulee aina.  Työmatkalla on aina toiseen suuntaan  vastatuuli, jos oikein huono tuuri käy, niin molempiin.  Kuntopyörällä ajoa ei tarvita, vastatuuli ajaa saman asian.  Vaihteet helpottavat jonkun verran.  En ihan silti ymmärrä mitä pyörässä tekee 21:llä vaihteella.  Minulla on neljä.
 
Tavoitteenani on kesän ajan pyöräillä töihin edes kaksi kertaa viikossa.  Syksyllä sitten nähdään onko tavoite täyttynyt.  Täytyy vain muistaa ettei räkäise vastatuuleen,  klimppi on otsassa tai olkapäällä.  Kokemus taas tässäkin puhuu.
 
Takamus on kovilla pyöräilyssä.  Harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa.  Minulla on ollut kapeita satuloita ja normaaleja leveitä satuloita.  Pieniä matkoja pyöräillessä ei ole väliä minkälainen satula on.  Pitkiä matkoja ei kannata lähteä pyöräilemään kylmiltään, kankut kipeytyy ihan varmasti. 
 
Porissa on kiitettävästi pyöräteitä.  Ei tarvitse autojen seassa poukkoilla.  Täällä on niin tasaistakin, helppo pyöräillä jos ei ole sitä vastatuulta.  Pyöräillessä ehtii katsella maisemia ja ajatella niitä näitä.
 
 
 Kesää kohti mennään, kohta on taas mustarastaiden pesimisen aika.
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Autoton viikko

Vietän autotonta viikkoa, kun lainasin autoani tarvitsevalle.  Autoton ihminen joutuu liikkumaan enemmän kävellen, pyörällä tai linja-autol...