sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Hyötyliikunta vrt .muu liikunta

Hyötyliikunta on tällä viikolla sisältänyt haravointia, risujen raahaamista, istutusta, mullan levittämistä ja maan kääntöä.  Tietysti ne kaksi päivää työmatkapyöräilyä voi lisätä listaan.
 
Lauantaina tehty hölkkälenkki on hyödyksi, mutta ei lasketa hyötyliikunnaksi.  Vauhti ei ollut päätä huimaava, juoksemiseksi se silti jaottelisin, molemmat jalat oli ylhäällä maasta samaan aikaan.   En ymmärrä silti jaottelua.  Liikunta on liikuntaa tehdään se sitten lapio kädessä tai painot.  Tunnen ihmisiä jotka eivät käy lenkillä tai jumpassa, ovat silti hyväkuntoisia kun ovat jatkuvassa liikkeessä kotona ja kylillä.
 
Ei ole yhtään hienompaa zumbata muotitrikoot päällä salissa kuin kulahtaneet verkkarit päällä puutarhassa.  Arkiliikunta, hyötyliikunta, työssä liikkuminen ja vapaa-ajalla harrastaminen antaa saman tuloksen.
 
Laihtumiseen ja kunnon kohottamiseen auttavat kaikki liikuntamuodot.  Voi vielä heittää manauksen avuksi.  Itsekeksimäni manaus auttaa välillä itseäni tai tulee ainakin hauska mieli.
 
Lähde läski, liiku liha
poistu raskas ihopoimu
puolitu paksu pakara.
  
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Kevät kutsuu liikkumaan

Mikä sen mukavampaa aikaa liikkua ulkona, kuin kevät.  Ei ole hyttysiä, liikaa lämpöä ja lumet ovat sulaneet.  Katupölyt voivat hiukan hait...