sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Unen tarve


Liikkuva ihminenkin kaipaa rauhallista unta.  On mielestäni pötypuhetta, että ikääntyvä ihminen tulee toimeen vähemmällä unella.  Harva ihminen pärjää alle kuuden tunnin unilla, ainakaan jatkuvasti.  Olen itse koittanut pitää kiinni unirytmistä, työpäivinä nukkumaan n. klo 23.00.  Eihän se uni tule heti kun päänsä tyynylle kallistaa.  Aina samaan aikaan petiin meneminen helpottaa unensaantia.
 
Kaikki poikkeava häiritsee unen saamista.  Rasittava liikunta liian myöhään, raskas iltapala, huolet ja murheet, kuuma huone ja kaikki muut epämukavuudet.
 
Rentouttavat asiat toimivat parhaimmin.  Mukava työpäivä, hauskat hetket ja sauna tai suihku.  Raskas elämä vaatii, ei raskaimpia huveja vaan vastapainoksi rentouttavaa tekemistä.
 
Eihän se aina  mene niin kuin toivoisi.  Illalla koitan välillä kaikki temput unen saamiseksi..  Kirjan lukemista, kehon jännittämistä ja rentouttamista, lasillinen piimää, jonkun laskemista ( ei rahojen) ja viimeisenä keinona särkypilerin ottamista.
 
Siihen ei useinkaan tarvitse mennä.  Aina on uni tullut, jos ei pitkiä unia joka yö, niin pärjäillyt olen. Jos päivällä alkaa aina väsyttää, jotakin on vialla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...